Vložil lake, 13. Srpen 2013 - 11:08

Dohoda je věcí všech kterých se týká. Jde o právní úkon jednotlivých osob a může samozřejmě být uzavřena mimo shromáždění. (Mimochodem, víte že zákon o daních z příjmů § 4 vyžaduje pro tuto dohodu kogentně písemnou formu?)

Ostaně pokud zbytek vlastníků platí bez protestů částku určenou paušálem, pak zde dohoda nepochybně vznikla a existuje, i když nemá písemnou formu. Jde samozřejmě o dohodu některých, nikoliv o dohodu všech. Vadí Vám to snad?

Můj názor na to, co má z Vašeho hlediska smysl vymáhat, jsem Vám napsal: starejte se o své vlastní blaho a stanovte si své vlastní platby v souladu se zákonem. Pokud budete platit přesně částku, která na Vás připadá podle spoluvlastnického podílu, může Vám být úplně jedno jak se o zbytek podělí ti ostatní.

Chcete-li řešit něco navíc (aniž by to mělo jakýkoliv vliv na výši Vašich příspěvků) čiňte co je Vám libo. Chcete-li svéprávné a svobodné občany nutit, aby odstoupili od dohody, kterou spolu svobodně uzavřeli, neuspějete. Ani u soudu, neboť nejste schopen osvědčit právní zájem.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.