Sankce v domovním řádu

Vložil Lucie (bez ověření), 1. Srpen 2013 - 9:49 ::

Dobrý den, chtěla bych poradit. Změnili jsme domovní řád, ale chtěli bychom do něj zavést i sankce proti nedodržování. Nikde na internetu se mi nepodařilo zjistit, zdali něco takového existuje. A také zdali si můžeme návrhy na finanční postihy sami navrhnout a pak odsouhlasit na schůzi SVJ. DŘ bychom chtěli zakomponovat následně do nových stanov, aby měl plnohodnotnou cenu, aby se z toho nestal jenom kus papíru, který nikdo nebude respektovat.

Jedná se např. máme tady rodinu, která má bojového psa (již ve starém platném DŘ) je uvedeno že zvířata musí být na vodítku a mít košík. Bohužel to oni nedodržují a nevíme jak na ně. Ve vchodě jsou další rodiny s malými dětmi a bojíme se, aby nedošlo k útoku na děti. Rodina se psem je dosti problémová, byla řešena i s vlastníkem (pronajímatelem) bytu, ale bezvýsledně.

Chtěli bychom jako představenstvo SVJ mít nějaké možnosti, jak se bránit a mít možnost nějak nepřizpůsobivé nájemníky (popř. vlastníky) nějak postihovat a následně pak apelovat na vlastníka bytu, aby došlo k vystěhování takto problémových lidí.

děkuji za rady.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.