Vložil lake, 23. Červen 2013 - 6:10

Paní Pavlo, napřed jste psala, že jsou to samostatné jednotky vložené do katastru. Teď zase píšete, že jde o místnosti, které jsou součástí bytových jednotek. Do třetice jsme se dozvěděli, že to není tak ani tak, ale jde o společné místnosti domu. Je třeba nevymýšlet si vlastnické vztahy, které neexistují. Zřejmě si pletete vlastnictví místností s užíváním místností. To jsou ovšem dvě naprosto odlišné věci.

Pokud tedy mám věřit třetí verzi (že jde o společné místnosti domu), pak platí, co jsem už napsal: vše je legální a není zřejmé co byste na současném stavu chtěla „zlegalizovat“.

  • Vytápění ve společných částech domu by měli hradit vlastníci jednotek podle schválených pravidel (§ 11 odst. 4 ZoVB). Není zřejmé co se Vám na tom nelíbí.
  • Neexistuje žádný tajemný „FO“, nýbrž na správu domu přispívají všichni vlastníci podle svých spoluvlastnických podílů. Není zřejmé co se Vám na tom nelíbí.
  • O užívání společných částí domu rozhodují vlastníci jednotek mezi sebou. Ve vašem domě existuje již více let pokojný stav. Nikdo si na nic nestěžuje, nikdo nic nepožaduje. Vše je tedy v pořádku.

Vy tedy ve skutečnosti nechcete nic „zlegalizovat“, nýbrž usilujete o nějakou změnu současného pokojného stavu. Není nad to, když se věci nazývají pravými jmény. Bohužel jste ale nenapsala to nejdůležitější: co je vlastně Vaším cílem. O co Vám tedy jde?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.