Vložil lake, 3. Květen 2013 - 16:11

Celá dohoda je blábol.

V první řadě je vadné Prohlášení vlastníka, cituji: „Společnými částmi domy nebyly určeny místností sklepních kójí“. To je nesmysl: existuje nejspíše jedna místnost. Že je rozdělena nějakými přepážkami na kóje je bezvýznamné.

Každá místnost v domě musí být vždy a bez výjimky určena buď jako společná, nebo jako součást některého bytu. Vaše prohlášení je od počátku zatíženo vadou. To je tedy třeba opravit, ne vytvářet jakousi zmatečnou dohodu, která nic neřeší.

Že je změna Prohlášení nezbytná je patrné z toho, že k podlahové ploše bytů byly neoprávněně přičteny plochy které nejsou místnostmi. Je tedy nutné v Prohlášení opravit podlahové plochy všech bytových jednotek a uvést jako společnou místnost sklep, na který se zapomnělo. Je k tomu nutná změna Prohlášení vlastníka budovy + jeho vložení do katastru. Dohoda nemá žádný právní účinek.

Jediná dohoda, která by měla smysl, a kterou byste mohl ihned podepsat, je tato věta:

  • „Vlastníci se dohodli, že výše příspěvku na náklady, spojené se správou společných částí domu a pozemku, bude vypočtena podle plochy bytové jednotky bez výměry takzvané sklepní kóje, která není místností a proto ji nelze započítat do podlahové plochy bytu.“

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.