Vložil lake, 27. Březen 2013 - 19:43

Pane Raku, „fond oprav“ ani „fonad oprav“ neexistuje. Pokud o něm zde někdo píše, pak to znamená, že v jeho SVJ je nepořádek. Přesně tak je tomu i ve Vašem domě. Mluvme tedy pouze o zálohách na správu domu podle § 15 odst. 2 ZoVB.

Není pravda, že zálohy by se měly nějak „rozdělit“. Právě naopak: Celková částka zálohy vzniká sečtením všech dílčích částek, dlouhodobých i krátkodobých zá­loh.

Není pravda, že by se musel změnit softwar. program u správce. Vy takovému nesmyslu věříte? Cožpak členové výboru nejsou schopni sestavit Reserve Study a naťukat na papír seznam částek z nichž se platba zálohy skládá? Co s tím má správce společného? To je neschopnost výboru.

Řešení pro Vás samozřejmě existuje: jestliže SVJ nevede řádné účetnictví, neplaťte žádné zálohy a skládejte je do úschovy. Mohl byste se také obrátit přímo na Finanční úřad. Nedostanete-li řádné a srozumitelný rozpis záloh na správu (nikoliv „fondu oprav“) a příspěvků na správu, neplaťte nic a reklamujte. Nedostanete-li řádný předpis ani po reklamaci, neplaťte nic. Nebo (pro jistotu) skládejte částku do úschovy. Pokračujte v tom tak dlouho, dokud se výbor neprobudí a SVJ nezačne dělat to, co má.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.