Vložil lake, 27. Březen 2013 - 18:05

Je pouze pravda, že je třeba objednat firmu a zadat práci. V žádném případě nic nepřipojovat na starou litinu!!! To je naprostý nesmysl. Právě starý úsek nejspíše praskne a vytopí vše v domě. Takhle se opravy nedělají. To by bylo flikování, ne oprava.

Naopak je třeba trvat na zpřístupnění všech úseků. Pokud to některý vlastník odmítne, dodavatel sppočítá škodu za své zbytečné prostoje, uplatní ji vůči SVJ a písemně označí byt, do kterého nebyl vpuštěn. Ještě lepší je dát do smlouvy smluvní pokutu (např. 3000 Kč za den prodlení), pak není nutné škodu prokazovat. Po několika dnech částka škody dosáhne zajímavé výše (řádově desítky tisíc), aby stálo za to jít s tím k soudu.

Soudit se o pouhé strpění vstupu do jednotky je troškaření. Je třeba to vlastníkovi prodražit. Každý den jej informujte jak jeho škoda způsobená zdržením prací postupně narůstá. Informujte také jeho manželku, aby si dala ty peníze stranou z rodinného rozpočtu. Nakonec bude sám prosit, aby pracovníci už konečně přišli a rád jim otevře dveře dokořán. Není nad to když lidé dělají věci dobrovolně a rádi…

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.