Vložil Strýc (bez ověření), 18. Listopad 2012 - 14:07

Pane Tomáši P.chápu Vaše rozhorčení,protože se nacházím v obdobné situaci.Je zde však drobný rozdíl,u nás v SVJ vládne jak říkám"bratrstvo kočičí pracky"(přestože je výbor 5-ti členný) podporované stádem ovcí,kterým je všechno jedno. Dohromady tvoří konglomerát,který je neprůs- třelný.Vše co navrhnu je předem negováno a nejde o to,že bych chtěl prudit,ale mojí snahou je napravit nedostatky,které jsou v rozporu s platnou legislativou tak i dokumenty přijatými společenstvím.Např.

  • rozpor prohlášení spoluvl.,kde je v nákladech na správu domu zařazen úklid a společná elek- třina s vyúčtováním služeb kam tyto položky výbor přesunul aniž by došlo k dohodě.Podal jsem výboru SVJ a správci reklamaci na vyúčtování služeb.Výsledek=0,vše je prý v pořádku.
  • statutární orgán-výbor SVJ je přesvědčen,že

k přijetí usnesení při hlasování stačí většina přítomných(je to založeno na existenci stáda). Např.opravy společ,částí domu rozhoduje podle zákona 75%většina všech vlastníků.Prý se mýlím a tak jsem letos v dubnu podal žalobu na předsedu SVJ na neplatnost usnesení k tomuto bodu.Dodnes čekám na jednání KS,který bude tuto věc rozhodovat.

  • nemám nárok na projednání jekékoliv věci na shrom.SVJ.Chtěl jsem zařadit body do programu

shrom.SVJ na pozvánku.Předseda mě odmítl s tím,že do pozvánky si dává body programu výbor tak ať vystoupím v diskusi.Při schvalování programu schůze jsem navrhl zařadit body do jednání a zde zapracovalo stádo oveček a můj návrh byl zamítnut.

  • před volbou výboru jsem do něho navrhnul dva ze tří vlastníků,kteří mají stejný názor jako já.Dopadlo to tak,že stádo oveček bylo proti.

Rovněž tak jako Vy jsem byl na základě diskuse na tomto portále SVJ,rozhodnut neplatit zálohy na správu domu („FO“) a skládat předepsanou částku do právnické úschovy.Po konzultaci s právníkem mi bylo doporučeno,že pokud mne SVJ zažaluje pro neplacení,tak soud nebude přezkoumávat proč neplatím a já spor prohraji jako neplatič a budu nucen uhradit veškeré výlohy včetně penále,které máme zakotvené vestanovách.Od úmyslu neplatit jsem ustoupil a doporučuji Vám tento krok zvážit. Protože nevím jakých možností ještě využít, abych se domohl nápravy věcí a členství v SVJ je dle zákona povinné,tak mi asi zbývá jediná možnost byt prodat a odstěhovat se s dosahu „bratrstva kočičí pracky“a ovčího stáda.Strýc

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.