Vložil lake, 5. Červenec 2012 - 6:35

Petr napsal: "... to je pro ukázku pokud nechce předseda jak jsem pochopil odstoupit sám.".

Pane Petře, už podruhé opakujete stejný nesmysl, i když jste byl upozorněn. Přitom jde o základní fakta výslovně uvedená přímo v ZoVB. Stačí umět číst. Vaše fantazie a nepřesná tvrzení tazateli nijak nepomáhají.

Shromáždění se běžně schází z podnětu výboru (viz § 11 odst. 1 ZoVB). Výbor je kolektivní orgán, je minimálně tříčlenný a přijímá svá rozhodnutí většinově. Předseda má tedy ve výboru pouze jeden ze tří či více hlasů. Nemůže ve výboru zablokovat svolání shromáždění, jak se nám snažíte namluvit.

Další Vaše nesprávnost (o které jsem se zatím nezmínil) bylo tvrzení, že "musí na písemnou žádost min. 25% členů svj svolat výbor shromáždění".

To není pravda. Výbor takovou zákonnou povinnost nemá. Ani vlastníci jednotek v tomto případě nemají zákonnou povinnost obracet se na výbor a čekat zda ten svolá shromáždění. Přečtěte si zákon. Svolání shromáždění z podnětu členů je zcela rovnocenné jako svolání shromáždění z podnětu výboru (§ 11 odst. 1 ZoVB). Přímo tito vlastníci sami jsou oprávněni rovnou svolat shromáždění.

Jestliže tvrdíte něco jiného, nevycházíte ze znění zákona. Mohlo by jít pouze o speciální vnitřní úpravu v konkrétních stanovách konkrétního SVJ. Vy ale neznáte stanovy tazatele, takže Vaše tvrzení je jen dalším v řadě nepravd a nepřesností. Pište laskavě jen o věcech, o nichž něco víte.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.