Vložil lake, 7. Březen 2015 - 15:45

Pane Jendo, stále si pletete jednotlivé důvody úhrady. V příspěvku na správu není obsažen žádný úvěr. Už jsem Vás upozornil, že toto je trestný čin podvodu. Zkuste si to přebrat znovu:

• Úvěr splácí pouze ten, kdo si úvěr sjednal. Náklad na splácení jistiny úvěru není nákladem na správu domu. Dokonce nejde ani o náklad daňově účinný. Ani vlastník jednotky, ani bývalý vlastník jednotky, ani budoucí vlastník jednotky, není povinen platit právnické osobě nějakou „almužnu“ či „alimenty“, či „dary“, aby si splácela svůj vlastní úvěr.

Ptáte se který zákon to řeší. Právě že žádný. Nikdo není povinen hradit za jinou osobu, co má uhradit ona sama. Takže dluhy SVJ zůstávají dluhy SVJ, Vaše dluhy zůstávají Vašimi dluhy. Pokud by někdo platil za jiného, půjde buď o dobrovolný dar, nebo o bezdůvodné obohacení, které je v rozporu s dobrými mravy a musí být vráceno.

• Jestliže byt prodáte, nezmění se tím nic na rozsahu Vašich dluhů a na Vašich povinnostech vůči Vašemu věřiteli. Vy ovšemže nemáte žádný dluh z důvodu „splácení úvěru“. Máte dluh, protože jste SVJ ještě neuhradil v plné výši příspěvek na opravu Vašeho majetku podle § 15 odst. 1 ZoVB. Pamatujete se ještě, že SVJ Vám opravilo dům? Snad jste na to nezapomněl? A snad si nemyslíte, že to bylo zdarma?

Změna v osobě dlužníka viz § 1888 NOZ. Budete-li chtít při prodeji jednotky vyklouznout z Vašich dluhů, budete postupovat podle toho.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.