Rozúčtování dle zák. o službách

Vložil Neználek' (bez ověření), 28. Květen 2013 - 1:56 ::

Dobrý den,

v §5/2/a zák. 67/2013 je uvedeno
dodávka vody a odvádění odpadních vod v poměru naměřených hodnot na podružných vodoměrech; není-li provedena instalace podružných vodoměrů ve VŠECH bytech nebo nebytových prostorech v domě, rozúčtují se náklady na dodávku vody a odvádění odpadních vod podle směrných čísel roční potřeby vody1
Znamená to, že pokud chybí vodoměr v libovolné BJ,
  1. že se provede rozpočet dle směrných čísel VŠEM ? (plyne to ze znění zmíněného § → Ano nebo ne?).
  2. nebo se místa kde instalován vodoměr JE, podílejí jen SVÝM poměrovým odečtem a z rozdílu mezi fakturačním a poměrovými měřidly si nejprve odeberou svou část podle směrných čísel místa bez poměrového měřidla a o zbytek se pak dělí všichni (viz. analogie Metodický manuál MvCR odstavec „… § 32 odst. 2 písm. c)“)
  3. nebo se místa kde instalován vodoměr JE, podílejí jen SVÝM poměrovým odečtem a rozdíl mezi fakturačním a poměrovými měřidly si rozdělí poměrem podle směrných čísel místa bez poměrového měřidla

(je jasné že u ad-2 může být součet směrných čísel vyšší než objem toho co je k rozúčtování a pak …? a u ad-3 zase způsob zjevně neodpovídá dikci zákona; takže platí ad-1 ??)

díky za vysvětlení/názory

Neználek

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.