Vložil lake, 17. Duben 2012 - 11:06

"... pane Lake, navazujete na můj, již smazaný příspěvek"
Omyl. U každého příspěvku vpravo nahoře vidíte šipku. Kliknutím na ní zjistíte na který příspěvek je reagováno. Odpovídal jsem pouze na příspěvky pana Martina, nikoliv na příspěvek Váš, který pro svou nesmyslnost a nesrozumitelnost ani žádnou reakci nemohl vyvolat (kromě smazání).

"Když je v tom BYTĚ de-facto nebytovka (nějaká provozovna) a nikdo tam nebydlí, jak může být dále veden v Prohlášení vlastníka jako BYT?"
Pletete si pojmy. Za prvé: byt nemůže být zároveň nebytovým prostorem. Za druhé: jak je "veden v Prohlášení" je zcela bezvýznamné. Prohlášení neslouží k určení způsobu užívání nemovitosti.
Tvrzení, že v bytě nikdo nebydlí jste si ostatně vymyslel sám, tazatel nic takového nenapsal.

"Změnil se zákon o bytech? Nebo se obchází?"
Naopak. Dříve se zákon porušoval, dnes se konečně (většinou) postupuje podle ZoVB a podle StavZ. Změna způsobu užívání je věcí vlastníka stavby, tedy vlastníka jednotky. Vlastník podává na SÚ žádost sám za sebe. Žádný právní předpis mu neukládá, aby k tomu sháněl souhlasy jiných osob. Stále však existují ouřednící a právníci, kteří zákon neznají. Například tři popletení "rádci" o kterých psal pan Martin.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.