Vložil Krupp, 25. Únor 2012 - 9:27

Paní Hano, Vaše příspěvky svědčí o skutečně hrůzném stavu ve vašem SVJ. Co se týče záloh na služby, zdá se to ještě jednoduché. Pošlete PV protinávrh, kde si spočítáte reálné zálohy a ty plaťte. Počítejte hlavě s nárůstem cen za teplo. Dejte si nějakou rezervu, abyste nemohla být napadena, že jste je stanovila nízké. Zřejmě to pro Vás nebude problém.
Co se týče toho ostatního. Že s Vámi předseda družstva nekomunikuje se nedivím. Nemá s Vámi vůbec nic společného. Vy můžete komunikovat pouze s PV. SVJ rozhoduje o všem. Jestli je skutečně pravdou, že všechny byty byly převedeny do vlastnictví, pak by družstvo nemělo vůbec existovat, respektive by mělo být v likvidaci. Najděte si nějaké vlákno, kde se o tom píše, ale nemusí Vás to ani zajímat. V tom případě by už nemohlo vykonávat žádnou ekonomickou činnost a tedy ani pro SVJ. Napište, kdo to skutečně provádí. Předseda družstva, které nemá v SVJ žádný podíl nemá do chodu SVJ žádné právo zasahovat. Jedině jako vlastník bytu podle svého podílu. Nerad radím neplatit žádné platby ale ve Vámi popisovaném případě to asi jinak nejde. Platil bych jen zálohy na služby. Ostatní buď vůbec, nebo do notářské úschovy. To, že družstvo nemá živnosťák mi připadá v té hrůze všeho ostatního jako drobnost. Žádný příspěvek na ČSMBD neplaťte. To je záležitost družstva nikoliv SVJ. Pokud někdo posílá peníze SVJ na ČSMBD, považoval bych to za zpronevěru a postupoval podle toho. Nebo ještě lépe, pokud družstvo používá peníze SVJ na svou činnost, je to zpronevěra svěřených financí.
Platí SVJ družstvu za správu když není smlouva? Družstvo práci fakturuje? Snad by stálo za to získat co nejvíc nformací o finančních tocích a podat trestní oznámení. Bohužel v první řadě na PV. Pokuste se mu tím pohrozit, třeba se k něčemu rozhoupe. Auto Vám ale neochráníme.
 Jirka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.