Vložil lake, 27. Únor 2012 - 3:24

Paní Hano, naprosto nerozumím co zde píšete.

  • Napsala jste, že u vás (předpokládám že podle stanov) určí zálohy shromáždění.
  • Pak jste napsala, že zálohy určuje družstvo.

Vaše první tvrzení je v rozporu s Vaším druhým tvrzením. Obojí najednou platit nemůže. Pokud si ve věci neuděláte sama jasno, nečekejte nějakou použitelnou radu od nás.
.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­...
Být Vámi, požádal bych pověřeného vlastníka, aby Vám doložil, že předpis Vašich záloh na služby byl řádně odsouhlasen shromážděním. Pokud to nedoloží, pak platí, že v SVJ žádné zálohy stanoveny nebyly. Neplaťte tedy nic. Celkový náklad na služby uhradíte až při konečném vyúčtování po ukončení zúčtovacího období.

Podívejte se do stanov, zda v nich je výslovně uvedena povinnost VJ platit jakékoliv částky na účet cizí právnické osoby (družstva). Pokud to uvedeno není, vyzvěte PV aby Vám doložil, že to bylo schváleno shromážděním. Nedoloží-li, přestaňte platit cokoliv družstvu a skládejte zálohy na správu domu do notářské úschovy. Zaplatíte pak dodatečně svému SVJ co Vám bude řádně vyúčtováno jako prokazatelný náklad SVJ na správu.

Podívejte se do smlouvy mezi SVJ a správcem (družstvem) co má družstvo dělat a jaká odměna mu za správní činnost náleží. Není-li písemná smlouva, vyzvěte PV aby Vám doložil že nějaká smlouva existuje. Nedoloží-li, škrtněte ze záloh na správu položku „odměna správci“. Není-li právní důvod pro odvádění plateb správci, nejste ani Vy povinna skládat na tento účel zálohu (§ 15 odst. 2 ZoVB).

S pověřeným vlastníkem není třeba si dopisovat. Je jako žížala: když jí dáváte elektrošoky, postupně se naučí (i se svou primitivní mřížkovou nervovou soustavou) jak se má chovat a co nemá dělat. S vaším pověřeným vlastníkem je to zřejmě stejné.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.