Vložil Předseda SVJ, 2. Leden 2012 - 13:22
Děkuji za reakci, MartineII. Je to složitější, vezmu to časově
  • 1) nejprve si vlastník ústně stěžoval, že má v bytě plíseň.
  • 2) Následně se prováděla mj. rekonstrukce kanalizace (ne v souvislosti s ním, byla tam havárie).
  • 3) Po rekonstrukci vlastník dodal zprávu od konkrétní komerční firmy, že je dům zespoda vlhký. To v zápise z tehdejší schůze máme. Prohlídka onou firmou, na základě které vznikl zápis, byla dle data prováděna zhruba v době rekonstrukce.
  • 4) Po rekonstrukci kanalizace se stav společných suterénních prostor výrazně zlepšil.
  • 5) Vlastník na další schůzi tvrdil, že dodal na minulé schůzi 3 znalecké posudky (co jsme dostali viz bod 3). Na té samé schůzi odmítl, abychom se tam šli podívat, jak jsme navrhli, aby se to tedy rozlousklo a konečně se něco začalo dít. To v zápise také je. Pokusy o prohlídku odmítl několikrát předtím i potom. Pokud bych se měl snažit o objektivnost, asi bych konstatoval, že vlastník si přijde zahulákat na schůzi na statutáry a vlastně nemá moc zájem to řešit (rok a půl nás tam nebyl ochoten pustit).
  • 6) Takže jsme ve stavu, kdy nemůžeme posoudit, zda bychom měli zadat znalecký posudek (protože nevíme, jak to tam vypadá), a vlastník sám ho zadávat také nechce. A tak dále. Takže ne že bychom o tom vůbec nevěděli, vlastník neprojevuje ochotu spolupracovat.
Podle dikce zákona bychom se ho tedy měli doprošovat, abychom se mohli podívat na jeho údajnou plíseň, a zaplatit mu opravu…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.