Vložil lake, 28. Červen 2011 - 22:03

Trestní oznámení můžete podat, avšak zřejmě s nulovým efektem. Nejste totiž nejspíše schopna zformulovat jakého trestného činu se kdo měl údajně dopustit. Určitě to nebude „zneužívání pravomoci“ (veřejného činitele ???), protože členové výboru SVJ nejsou veřejnými činiteli. Navíc by bylo nutno takové tvrzení dokázat, nebo navrhnout provedení konkrétních důkazů.

Stavba „načerno“ je váš problém. Myslím tím problém vlastníků jednotek v domě. Nejde v žádném případě o občanskoprávní záležitost, nýbrž o veřejnoprávní. Zasáhnout a zjednat pořádek přísluší Stavebnímu úřadu, který zpravidla udělí pokutu a nařídí odstranění stavby, nebo zahájí řízení k dodatečnému povolení stavby. Ovšem to by mu někdo z vás musel věc ohlásit.

O občanskoprávní záležitost by se jednalo pouze v případě, že některý z vlastníků jednotek nesouhlasil s provedením stavebních úprav. Ovšem v tom případě se měl ve lhůtě šesti měsíců obrátit na soud podle § 11 odst. 3 ZoVB.

Pokud jsou vám odepírána vyúčtování, pak nechápu proč ponecháváte výbor ve funkci a proč platíte i nadále jakékoliv zálohy.

Jestliže jste odvedla práci na základě řádně uzavřené smlouvy, máte možnost domáhat se proplacení, možno i soudní cestou. Nebo jednodušeji provést vzájemné započtení pohledávek.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.