Vložil Eduard Navara, 17. Květen 2011 - 9:51

Dobrý den, i když máte většinového vlastníka, platí pro vás zákon o vlastnictví bytů, který najdete v plném znění zde v sekci legislativa. Z Vašeho příspěvku mi vyplývá, že se vás většinový vlastník snaží „utáhnout“ na §9 odst. 9 tohoto zákona:

(9) Pokud se nesejde shromáždění k volbě orgánů společenství nebo nejsou-li tyto orgány zvoleny, plní funkci orgánů společenství vlastník, jehož spoluvlastnický podíl na společných částech domu činí nejméně jednu polovinu, jinak vlastníci jednotek, kteří se stali členy společenství dnem jeho vzniku.

Sešlo se u vás shromáždění k volbě orgánů a schválení stanov? Kdo je u vás statutárním orgánem? Pověřený vlastník (do kterého se pasoval) nebo výbor? To je napsáno ve Stanovách. On, je-li většinovým vlastníkem, je schopen si tyto body prosadit po svém i na tomto shromáždění – záleží na účasti všech členů SVJ na tomto shromáždění. Čím více vás bude, tím lépe. U tohoto shromáždění musí být notář. Nebo Vás obešel tak, že byl rovnou u notáře? Prověřte si to.

Pěkný den.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.