Vložil lake, 6. Březen 2011 - 6:14

Pety2,

Tvrdil jste, že jde o nájemce. Nyní píšete, že o nájemní smlouvě nic nevíte a zřejmě žádná není. Pokud očekáváte radu, je třeba podávat přesné a pravdivé informace.

Střecha nemůže být předmětem nájemní smlouvy, neboť to není byt ani nebytový prostor, ani místnost, ani veřejně přístupná část společného prostoru, ani samostatná věc. Může existovat pouze innominátní smlouva o užívání části střechy, popřípadě věcné břemeno.

Osoba, která užívá část střechy, není v žádném právním vztahu se SVJ. Zřejmě proto vaše výzvy ignoruje. Pro tuto osobu je partnerem výhradně vlastník nemovitosti. Samozřejmě platí, že uživatel střechy je povinen vlastníkovi prokázat, z jakého právního titulu střechu užívá. Podle toho se pak bude odvíjet vaše další činnost.

Doporučuji spíše zdrženlivý postup, neboť podle vašeho popisu by mohlo jít o součást veřejné telekomunikační sítě podle zákona č. 127/2005 Sb. o elektronických komunikacích, nebo podle dříve platných předpisů. Podle toho bude nutné vyřešit vztah mezi provozovatelem zařízení a vlastníkem domu. Přečtěte si http://www.stavebniklub.cz/…e-cid200023/

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.