Vložil lake, 2. Březen 2011 - 10:09

Pane klíč,

Sdělení, že máte velké doplatky, je bezvýznamné. Doplatky závisí na ceně vody a na výši měsíčních záloh. Rozhodující jsou pouze spotřeby v m3.
Rovněž by bylo vhodné, abyste doplnil, zda měření SV probíhá na fakturačním vodoměru pouze pro Váš dům, nebo pro celé odběrní místo sestávající z více domů. Dále nevíme, odkud se bere voda pro výměníkovou stanici a jak je měřena na vstupu. Dále by bylo třeba popsat způsob, jakým se SV a SV v TUV rozpočítává mezi jednotlivé domy připojené k výměníkové stanici a tvořící jedno odběrní místo.

• Jak Vám poradil pan Krupp, porovnejte spotřebu vody na bytových vodoměrech v časové řadě zahrnující i roky před zprovozněním výměníkové stanice (odděleně teplá, studená). Došlo ke zvýšení spotřeby všem bytům přibližně rovnoměrně? Nebo velmi nerovnoměrně? Došlo ke zvýšení pouze u TUV, nebo pouze u SV? Bylo zvýšení postupné, v průběhu více let, nebo skokové? Shoduje se změna s rokem úpravy výměníkové stanice?

• Totéž srovnání za delší období proveďte u náměrů fakturačního vodoměru a hlavního vodoměru TUV na vstupu do ohřívače. Pokud je připojeno v odběrném místě více domů, porovnejte - opět v delší časové řadě - spotřeby SV a TUV na diferenčních vodoměrech či kalorimetrech pro jednotlivé domy (pokud jsou osazeny).

Pak můžeme postoupit dále.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.