Vložil lake, 31. Srpen 2010 - 18:27

Pane Bertik007,

1. Správní firma
O osobě správce se hlasuje tříčtvrtinovou většinou přítomných hlasů, neboť jde o záležitost, která je povinně obsahem Prohlášení vlastníka. Viz § 11 odst. 4 a § 4 odst. 2 písm. (h) ZoVB. (Hlasy se počítají podle spoluvlastnického podílu.) Podle Vašeho popisu nebyl výbor oprávněn takovou smlouvu uzavřít. Proti tomuto postupu jste se mohl zavčasu bránit i soudně (§ 11 odst. 3 ZoVB). Otázkou je, zda JSTE MĚL PŘIPRAVENÝ JINÝ PRŮCHODNÝ NÁVRH NA TO, KDO BY SPRÁVU MĚL VYKONÁVAT. Smlouva je nyní platná, pokud ji správce uzavřel v dobré víře.

2. Zálohy na služby
O způsobu rozúčtování cen služeb se hlasuje rovněž tříčtvrtinovou většinou přítomných hlasů (§ 11 odst. 4 ZoVB). O výši záloh na služby předepsané jednotlivým vlastníkům rozhodne statutární orgán, nemáte-li ve stanovách tuto pravomoc převedenu na shromáždění. Měsíční platba zálohy by měla odpovídat jedné dvanáctině ročních výdajů jednotky s přihlédnutím ke změnám cen a podmínek (Cenový výměr MF 01/2010 per analogiam).

3. Zálohy na správu
Výši zálohy na správu domu schvaluje shromáždění nadpoloviční většinou přítomných hlasů (§ 15 odst. 2 a § 11 odst. 2 ZoVB). Nebyla-li výše částky řádně schválena shromážděním, nemůže Vám být předepsáno nic. V tom případě ovšem není vyloučeno, že zůstává v platnosti dřívější (řádně schválený) předpis záloh. Vlastníci jednotek přispívají na správu podle spoluvlastnického podílu, pokud se (všichni) nedohodnou jinak.

Přečtěte si ZoVB.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.