Vložil petr n, 8. Červen 2010 - 18:18

díky za reakci. Odhadem, (ted nemám u sebe podklady) asi 300,–Kč na osobu na zálohách měsíčně.

Upřesním:

1.„žaluje“ (je zavádějící) je myšleno vznáší stížnost v rámci SVJ, stěžuje si na neplnění stanov SVJ jiným vlastníkem na patře.K soudnímu sporu zatím nedošlo.

2.„osoba obývající byt“ může být pro někoho zavádějící.Správně a jasně tedy „příslušník domácnosti“ je zažitý termín pro osobu, která se v bytě vyskytuje např. nad rámec návštěvy. Domácnost definuje občanský zákoník v § 115, podle kterého domácnost tvoří fyzické osoby, které spolu trvale žijí a společně uhrazují náklady na své potřeby (členy jsou ale i děti). Prokázat soužití je možné dostupnými důkazními prostředky (svědecké výpovědi žadatelů, sousedů, dalších osob).

3.Řešit jak píšete „jak chcete“ neříkáte nic konkrétního. Musíme řešit v rámci zákona a chceme řešit co nejefektivněji. Proto jsem žádal o radu někoho s vlastní zkušeností v dané problematice.

Rozúčtování některých služeb dle osob berme jako fakt, který momentálně v dané situaci nelze změnit. Fenomén má své nevýhody (např.prokazování nepřihlášených osob) a výhody (nevznikají výrazné nedoplatky, nedochází k zneužívání např. obýváním bytu 6–10 osobami apod.)O výhodách a nevýhodách nechci diskutovat v zásadě je znám všechny a není to předmětem dotazu.

Přesto děkuji za reakci.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.