Vložil Pavel, 14. Březen 2010 - 13:28

Jak postupujeme v našem SVJ jsem tu psal za ty roky několikrát. Asi to dám do FAQ, abych to nemusel stále opakovat a nebyl napadán z triviálních chyb.

Výbor svolá shromáždění s předstihem 30 dnů. Na pozvánce je samozřejmě uveden program.

Co se bude na shromáždění projednávat vysvětluje výbor na 2–3 „konzultačních dnech“ před shromážděním během oněch 30 dnů. Někomu se nehodí vyhlášený termín, ale má zájem o dění v SVJ a tak přijde v přestihu, seznámí se s projednávanou problematikou a udělí někomu plnou moc. Někdo po vysvětlení o čem bude shromáždění se rozhodne nepřijít a dá plnou moc s dispozicí jak hlasovat. Někomu se podaří vysvětlit nejasnosti a tak se nebude ptát na shromáždění a urychlí se jednání. Je to časově náročné pro výbor, ale pro 141 jednotek jsem lepší systém nevymyslel.

Nikomu samozřejmě výbor neupírá přijít na shromáždění a klást dotazy. Ale pokud vlastník nebude mít alespoň základní povědomí o projednávané problematice, tak shromáždění nemůže dobře probíhat. Je to vidět např. u účetní závěrky, kdy jsou vlastníci často bezradní, přestože ji dostanou v měsíčním předstihu.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.