Vložil VN (bez ověření), 8. Březen 2010 - 17:17

Zjistil jste to správně. Platí pravidla pro revize plyn. zařízení, komín (skutečně legrační ale také k pláči je, že povinnost vymetat komín pro odvod spalin z plyn. kotelny je 4× za rok, revize elektřiny, kontrolovat a prohlížet kotle, zkrátka opakovaně kontrolovat již zkontrolované, potvrdit již jednou potvrzené, udělat kontrolu předchozí kontroly. Musí být stanovena osoba odpovědná za provoz plynovodu musí mít oprávnění (musí být proškolena), osoba odpovědná za provoz kotelny musí mít oprávnění (musí být proškolena). Tyto odpovědné osoby mají za povinnost kontrolovat zda jste nechali zkontrolovat vše co se kontrolovat má. Takový český kocourkov.

Nejjednodušší je svěřit to revizním firmám. To ale stojí peníze. Poradit by měl taky správce. Sami ve společenství to asi nebudete schopni vyřešit vlastními silami. Jinak všechny ty požadavky které jste zjistil skutečně platí, lze najít na internetu, je tam k tomu i diskuse. Všichni ti revizáci jsou náramně důležití a pečlivě si plní své povinnosti.

Jak řešit tento problém ve společenství je skutečně problém, protože společenství nemá samo sílu toto vyřešit. Musí tedy platit a v tom to je.

Baterku a lopatu v kotelně máte? Měli by jste mít oboje. Takový je předpis pane. A co hasící přístroj? Štítek na protipožárních dveřích máte? Revizi tlakové nádoby také musíte mít. Jak to máte s platností tlakoměru? A co vodoměr TUV, ten máte platný? A co komín, máte revizi? Mám pokračovat? Hlavně se z toho nezbláznit.

Jak kotle nastavit je věcí provozovatele, aby vám způsob topení vyhovoval

VN

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.