Vložil lake, 12. Prosinec 2009 - 11:09

Pane Filipe,

domnívám se, že nemáte pravdu.

(1) Státní energetická inspekce ze zákona "kontroluje dodržování zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, ve znění pozdějších předpisů." Tedy kontroluje i teplotu dodávané teplé vody.

(2) Váš návrh na jednání vlastníka/nájemce s dodavatelem nevede k cíli. Smlouva na dodávku tepla + teplé vody je uzavřena mezi dodavatelem a odběratelem (SVJ/družstvo). Váš návrh na "občansko-právní spor" nebere do úvahy, že konečný spotřebitel (tedy vlastník/nájemce bytu) není pro dodavatele partnerem.

Dodavatel se s vlastníkem bavit nebude a v případném sporu namítne nedostatek aktivní legitimace žalobce. Tím spor skončí. Vlastník bude o několik tisíc chudší (náklady právního zastoupení) a o jednu zkušenost bohatší.

Tím, kdo porušuje pravidla dodávky teplé vody je společenství. Vlastník tedy dá podnět SEI, ta zahájí správní řízení. Případnou pokutu udělenou společenství mohou vlastníci vymáhat na členech výboru, kteří svou nečinností škodu zavinili.

Dále vzniká vlastníkovi bytu nárok na finanční kompenzaci za snížení kvality bydlení (vada dodávky TUV). Uplatní se vůči tomu, kdo měl TUV zajistit, tedy vůči SVJ.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.