Vložil PeDuPles (bez ověření), 4. Prosinec 2009 - 16:56

Já bych byla oběma pánům (a komukoli dalšímu) rovněž vděčná za názor, proto jsem ostatně svůj příspěvek vložila. Jak jsem psala, jedná se o názor konkrétních osob, které navíc nemají nic společného s praxí. Nicméně bych ještě doplnila citaci ze vzorových stanov:

Čl. V – Zajišťování správy domu a dalších činností na základě smlouvy se správcem

(1) V souladu s prohlášením vlastníka budovy o osobě pověřené správou domu (dále jen „správce“), anebo v souladu s usnesením shromáždění vlastníků jednotek (dále jen „shromáždění“) o ustanovení správce, může společenství zajišťovat provozní, technické, správní a obdobné činnosti spojené se správou domu a pozemku a s dalšími činnostmi, popřípadě některé z těchto činností, na základě smlouvy se správcem, kterým může být fyzická nebo právnická osoba.

Z tohoto mi totiž vyplývá, že SVJ může správou pověřit libovolnou fyzickou osobu, fyzickou osobu podnikatele nebo právnickou osobu. Nevidím důvod = nikde to zakázáno není, aby touto osobou nemohl být člen nebo předseda výboru na DPP nebo jako OSVČ v případě, že má na správu ŽL. Nebyla by to nezákonná diskriminace, když s jakoukoli jinou fyzickou i právnickou osobou tuto smlouvu uzavřít lze?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.