Vložil J@kub (bez ověření), 8. Listopad 2009 - 2:21

Dobrý den,
prvni věc která je důležitá je kdo jsou to Oni? Výbor? shromáždění? Společenství je bohužel o diskuzi, na to spousta lidí převážně starší generace není ochotna přistoupit.

k bodu nařízení stavebních prací uvnitř vašeho bytu nemůže SVJ nařizovat nic kromě zásahu do vnějších a nosných kontrukcí a nadměrnému snížení kvality bydlení vašich sousedů. Znám to z druhé strany kde už 5 měsíců soused skoro denodeně buší do zdí, vrtá a mlátí kde sčím, není to příjemné to mi věřte. Jen kontrolní kdy tedy pracujete v týdnu nepracujete (manžel v práci 6–18h, po 18h nepracujete :o), takže pouze o sobotách které nejsou svátky? Pokud něco takového existuje muselo to být odhlasováno na společenství alespoň 50% všech členů ne?

co se týče poplatků za použití výtahu a schodů pro stěhování to je šílenej nesmysl, ale zas pokud to schválilo společenství na shromáždění tak by to asi mohlo teoreticky platit. Já bych to teda neplatil ani náhodou. Jak konkrétně to máte napsané, jako když si koupím skřín a ponesu část po schodech a část co se vejde dám do výtahu bych platil? Nebo se to týká 8 a více kusů… nebo jak to tam máte napsané to by mě docela zajímalo :o))

Myslím že hodně pomůže, komunikace s ostatními členy, diskuze, nabídnutí řešení. Např dát termín do kdy budete mít stavební práce hotové apod. U sankcí asi hodně záleží jak a kde jsou ty podmínky provozu zapsané.

Držím palce a přeji rychlou dostavbu a klidné sousedské vztahy.

J@kub

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.