Vložil Anonymak (bez ověření), 7. Listopad 2009 - 0:30

Žádný zákon o délce provádění stavebních úprav pravděpodobně neexistuje. Omezení může být dáno ve stavebním povolení, pokud pro dané úpravy povolení je třeba.

Co se týká doby provádění úprav, tak je pouze tzv. noční klid, který se týká hluku. Pokud nebude provádět hlučné práce, tak je můžete provádět třeba o půlnoci… Také platí občasnský zákoník, který hovoří o nepřiměřeném obtěžování hlukem, pachem apod. Nějaký hluk je ovšem při rekonstrukci nevyhnutelný a běžný … a tedy těžko půjde o nepřiměřené obtěžování. Přiměřenost není nikde definována – posuzoval by ji případně až soud a to pravděpodobně podle toho, co je běžné.

Co se týká poplatků – na základě čeho poplatek chtějí a čím je podle nic daná výše poplatku? A komu by poplatek vlastně měl připadnout? Do „fondu oprav“?

Používání společných částí domu k běžným účelům (tedy např. schodů k chození do/ze své jednotky) je právo každého vlastníka. Přičemž náklady spojené se správou dobu (údržba, opravym, …) jsou v poměru spoluvlastnických podílů, pokud se nedohodnou vlastníci jinak – a to patrně nedohodnou, když jste proti.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.