Vložil Cenek, 8. Prosinec 2009 - 16:42

Jsem rád, že se Vám naše SBD „líbí“. Také bych se bavil, kdyby to pro mne nebyla syrová realita a byl vybaven Vašimi znalostmi a praktickými zkušenostmi pro boj s molochem. Navíc nejsem naivka abych si nedomyslel, že moje opatrovatelské SBD si jistě listuje v Diskuzi a nepochybně se poznalo, takže běda mně.

Zase jste mi, a to konkrétními odpověďmi pomohla pokročit. Nějak jsem žil jsem v omylu, že ZoVB nastupuje pro objekt po dosažení kvóty pro SVJ, ale ZoVB tedy platí pro jakéhokoliv vlastníka, v tomto případě pro SBD – a aplikace ZoVB a Prohlášení vlastníka (§4 ostavec 2 bod h) jasně určují povinnosti a pravomoce vlastníka a výsadní postavení členské schůze pro schvalovací procesy.

Existence našeho Společenství vlastníků a družstevníků a odvozený společný Výbor není tedy nic proti ničemu, ale také bez právní subjektivity a v platnosti zůstávají ustanovení, která uvádíte ve VašemI. odstavci.

Aplikováno na můj původní dotaz: položku mezd zaměstnanců musel NĚKDO navrhnout a byl povinen nechat SCHVÁLIT členskou schůzí (schůzí se zúčastňuji, mám k dispozici zápisy, ale toto v nich nenalézám). Proto jsem písemně požádal (pár dní před tím, než jste mi vlastně totéž poradila, viz Váš poslední odst.) o sdělení kdo a kdy navrhl a schválil stanovení zmíněné položky.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.