Vložil lake, 8. Říjen 2009 - 10:13

"... Které je v tuto chvíli platné rozhodnutí?"
Platné bude to usnesení, které přijmete způsobem, který jsem Vám popsal. Hlasování probíhá obecně podle §11/3 ZoVB, s četnými výjimkami: např. o zateplení domu a balkonech se bude hlasovat podle §11/3 ZoVB.

"... kdo a s jakou pravomocí může jednat na družstvu, jen ten domovní důvěrník nebo i ten zvolený zástupce za vlastníky?"
Dokud není zvolený výbor, družstvo skutečně nemá s kým jednat, kromě jejich důvěrníka. Jakmile bude výbor řádně ustaven, bude v jeho pravomoci svolávat shromáždění vlastníků a vše se nadále bude řešit tam řádným hlasováním. Schůze družstevníků ztratí "moc" rozhodovat o domě jako celku; budou si tam řešit své vnitrodružstevní problémy, které vlastníky nezajímají.
Jediným právoplatným partnerem pro družstvo by měl potom být předseda výboru (je možný i souběh funkce předsedy a důvěrníka domu).

Prosím uvědomte si, že družstevníci nejsou Marťani, kteří mluví nesrozumitelným ultrazvukovým jazykem a chtějí něco zcela odlišného než vy. Naopak, všichni chcete totéž (řádně spravovaný dům) a všichni rozvažujete, do čeho můžete investovat a co ještě počká. Vaším hlavním úkolem nyní je domluvit se vespolek. Družstvo - které je správcem a má své zákonné povinnosti z toho plynoucí - bude pak jistě respektovat vaší společně vyjádřenou vůli.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.