Vložil Anonymo (bez ověření), 18. Duben 2009 - 18:07

Vážený pane Matějko,

neřešme případ, kdy se obec sama rozhodla rozesílat složenky „adresně“ každému poplatníkovi. V tom případě vlastník domu (SVJ) s tím nemá nic společného, a to přesto, že ze zákona je plátcem poplatku. Tak tomu bylo např. v Praze. Praha se tehdy rozhodla obejít vlastníky domů, pak si to ale rozmyslela.

Nám jde o případ, kdy je vlastník domu (SVJ) plátcem doopravdy. Nahlásí obci buď počet osob v baráku nebo rovnou objedná nádoby. Obec spočítá výši poplatku. Vlastník domu-plátce poplatek rozúčtuje na poplatníky.

A teď přijde ten dotaz (už podruhé): Jak to vlastník domu udělá, že se této povinnosti „zbaví“ (jako to udělal JarekSVJ). Podle zákona o odpadech, když některý poplatník nezaplatí, tak ho plátce oznámí a obec poplatníkovi pošle výměr. Mám to chápat tak, že Jarek všechny oznámil, a obec pak všem zaslala (a zasílá) výměr. Nebo je možné to s obcí domluvit a ta pak rozesílá složenky rovnou poplatníkům. V tom případě je to v pořádku, ale kolik takových obcí bude.

Je tedy možné přijít jako vlastník domu-plátce na úřad a chtít po nich, aby nájemníkům (vlastníkům BJ) v jednom konkrétním baráku posílali složenky?

Patrně odpovíte ať se jdu zeptat na obec. Ale Jarek to presentoval jako všeobecně použitelný návod. Proto se ptám a jsem z toho „jelen“.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.