Vložil Anonymo (bez ověření), 18. Duben 2009 - 11:49

Máš v tom naprostý zmatek. Vy jste na nic nepřešli. O tom rozhodla obec, která má několik možností.

  • Poplatek platí vlastník domu, v případě, že je v domě SVJ, pak vlastíky zastupuje SVJ (viz zákon o odpadech), výše poplatku je většinou podle nádob a četnosti odvozu. V tomto případě nechápu, jak by bylo možné placení přenechat vlastníkům jednotek. To je zhola nemožné!
  • Poplatek je na osobu a rok. Každý občan s trvalým bydlištěm v obci dostane složenku. Co s tím má společného SVJ? Naprosto nic.
  • Konečně obec hradí svoz a likvidaci odpadu z vlastních zdrojů. Na příklad pohádkově bohaté obce, které leží ve stínu chladicích věží JETE, nic po svých občanech nechtějí.

V každém případě, vy o tom rozhodujete, ale ve volbách do obecních zastupitelství.

V Praze to bylo naopak. Nejdřív každý obyvatel Prahy platil složenkou 2× ročně přímo na účet MČ. Nejvíc křičeli majitelé domků, kteří byli zvyklý svůj odpad likvidovat nějak pokoutně. Pak se to změnilo a platí vlastník domu podle nádob. Výsledek je, že majitelé RD mají titěrnou popelnici, která se vyváží 2× ročně. Kde jejich odpad končí? V kontejnerech na nejbližším sídlišti, v odpadkových koších na zastávkách apod. Prý to nutí lidi chovat se ekologicky.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.