Vložil Vlastik (bez ověření), 17. Únor 2024 - 16:00

☀ Záležitost je jednoduše řešitelná mezi spoluvlastníky jednotky finančním vyrovnáním. Spoluvlastníku vyloučenému z užívání společné věci samozřejmě náleží finanční kompenzace ve výši nájemného v místě obvyklého za obdobný předmět pronájmu. Stačí si jen o ty peníze říct. Vyřešeno. Nechápu, proč vyloučení spoluvlastníci dosud tuto kompenzaci nepožadovali.

Jakým způsobem by si o kompenzaci měli říct, jaký je vhodný postup v této věci? O co se lze v této věci dle zákona opřít?

☀ Záležitost je jednoduše řešitelná mezi spoluvlastníky jednotky úplatným či bezúplatným převodem podílů na jednotce. Spoluvlastník který převede svůj podíl na jiného se tím zbaví povinnosti přispívat na úhradu příspěvků na správu za tuto jednotku. Vyřešeno. Nechápu, proč vyloučení spoluvlastníci se dosud nepokusili své podíly na jednotce zcizit (prodat, darovat, směnit), když vlastnictví podílu je jim tolik na obtíž.

Kdo by měl o tyto podíly reálně zájem, když tyto podíly nejsou spojeny s užívacím právem? Respektive lze dožadovat užívací právo na základě vlastnického podílu? To za předpokladu, že zbývající spoluvlastníci (ti co reálně užívají prostor k parkování) nechtějí dobrovolně navýšit svůj současný podíl, protože navýšením podílů se jim úměrně zvýší poplatek na správu?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.