Vložil Chlad (bez ověření), 9. Únor 2024 - 6:41

Všem děkuji za odpovědi ze kterých si posklàdám fakta. V mém dotazu mohlo vzniknout ve Vašich očích několik nepřesností, což je způsobeno tím, že dotaz kladu za jinou psobu, která mě požadala a je majitelem jednotky (příbuzný v důchodu). Osobně nejsem a nikdy jsem.nebyl členem SVJ a proto,pravda, netuším, jaké jsou správné postupy. Proto jsem se spoléhal na rady jedinců, kteří mají zkušenosti. Nešlo mi ani o kritiku, ani o chválu, pouze o rozšíření vědomostí a pomoc blízké osobě, která si neví rady.

Níže přikládám text předsedkyně SVJ (zmiňuji jako správkyni, neboť spravuje za úplatu rozpočet SVJ), kterým vše začalo, pro upřesnění. Ač za mě působí nedostatečně, neboť krom dopisu nebyla doložena faktura za vzniklý nedoplatek.

"Váženÿ majiteli, jsem nucena oznámit velké navýšení záloh za teplou vodu z důvodu nedoplatku za rok 2023 ve výši 113 419Kč.

Toto navýšení činí 1200,– a to i za měsíc únor.

Pokud jste zálohu již platili, je zapotřebí částku doplatit.

Bohužel na účtě nemáme potřebné finance a tak jsme se dostali do nepříjemné situace.

Do 16.2. musíme Čez Teplárenské zaplatit 25% dlužné částky a další uhradíme v 6 měsíčních splátkách.

Velkè navýšení cen a změna DPH sebralo velkou část peněz z účtu SVJ. Bohužel jsme v loňském roce zálohy nenavýšili a nyní to chybí.

…děkuji předseda SVJ"

A já se tedy závěrem ptám, jak byste jsko vlastník bytu na takový dopis reagovali, obzvlášť když předsedkyně v loňském roce neoznámila ostatním majitelům změny cen a nenavrhla zvýšení záloh? Nyní trvá na rozdělení dlużné částky za nedoplatek rovným dílem mezi všechny byty bez ohledu na reálnouspotřebu jednotlivých bytů.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.