Vložil verbal, 2. Únor 2024 - 15:39

V našem nejmenovaném SVJ to výbor SVJ udělal ještě rafinovaněji. V roce 2020 se shromáždění rozhodlo, že se postaví nové zděné sklepní kóje (místo dřívějších 50 let starých laťkových), což se stalo, plány ani rozpočet jsme předem nedostali. V Prohlášení vlastníka se definují sklepní kóje ve stanovách v čl. Společné části příkladmo jako

  • společné části ve výhradním užívání vlastníka (sklepní kóje, balkony)

Teď po 3 letech jsme přišli náhodně na to, že uváděním v omyl neuvedením v seznamu sklepů, jen nepřehledně v plánku sklepů, byl postaven skrytě jeden sklep duplicitní, který si přisvojil tajně výbor pro svoji potřebu. O žádnou změnu vlastníka pochopitelně nežádal, k takové změně bychom souhlas nedali. Vše bylo děláno tak, aby se na to nepřišlo.

  • v seznamu sklepů na plánku byl uveden jen jeden sklep č. 3
  • v plánku sklepů bylo však zakresleno bytů o jeden více než v seznamu, ve skutečnosti v plánku byly duplicitně dva sklepy č. 3, jeden na pravém kraji a druhý na levém kraji sklepních chodeb.

Přišli jsme na to tak, že jsme nyní objevili náhodou ve sklepních chodbách dveře č. 0 od neznámého sklepa (což byl jeden z těch duplicitně postavených sklepů č. 3, způsobem uvádění v omyl), výbor přišel s legendou, že ten sklep č. 0, užívá výbor pro stavební materiál, apod. Samozřejmě je taková výmluva nesmyslná, volné velké prostory neurčené pro výhradní užívání vlastníků jsou snadno využitelné jinde v domě, ani žádný vlastník s bytovou jednotkou 0 v prohlášení vlastníka neexistuje. Škoda může být několik desítek tisíc za výstavbu sklepa k neexistující jednotce 0, ne-li dalších několik tisíc za neplacený nájem z neoprávněné si přisvojené cizí věci. Po kom teď vyžadovat škodu a nápravu a jakou formou to prosadit?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.