Vložil Miroslav1, 18. Leden 2024 - 16:29

vkládám souhrnnou citaci z Prohlášení vlastníka:

Citace z Prohlášní vlastníka:

„Nebytová jednotka XY/xy: …Jednotka je ohraničena vstupními dveřmi, obvodovými zdmi, a v I.NP skleněným výkladcem.“

" Určení společných částí: Společné části domu, společné všem vlastníkům jednotek jsou: .....

  1. výkladní skříně (výkladce) v rozsahu v jakém se nacházejí v rovině obvodové stěny domu včetně vnějšího skla, kromě části výkladce, vstupujícího do vnitřního povrchu obvodové stěny do vnitřního prostoru místnosti,"

„Společné části, které jsou ve výlučném užívání vlastníků jednotek (okna, vstupní dveře do jednotek, výkladce v nebytových prostorách, terasy, balkony) mají povinnost udržovat a spravovat na vlastní náklad vlastníci jednotek, kteří je výlučně užívají. Výše příspěvku na tyto části se stanoví se zřetelem k rozměrům a umístění těchto částí v pravidlech hospodaření, přijatých společenstvím vlastníků v domě.“


Výbor SVJ by vyzván majitelem nebytové jednotky, kde část obvodové zdi tvoří výkladce. Důvod je prostý.. tepelné ztráty, poškrábání skla.

Dotaz zní: Opravdu lze uložit POVINNOST udržovat a spravovat spol. část na vlastní náklad vlastníkovi jednotek , kteří je výlučně využívají ? A opravdu se jedná o „výlučně užívají ? Z čeho plyne vymezení "výlučné užívání“. Mohla by se obecně vzato uložit v Prohlášení vlastníka libovolná POVINNOST pro určitého vlastníka jednotky ?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.