Vložil Justitianus, 13. Leden 2024 - 20:20
  • Vložila Zoufalá: „stanovy, které byly na zasedání shromáždění schváleny, mění se … příspěvky na správu domu a pozemku tak, že nejsou v souladu s ujednáním ve stanovách 2019 …“

Ujednání ve stanovách 2019 bylo absolutně neplatné. Vůbec nešlo o rozhodnutí orgánu SVJ. Proč se zabýváte starými neplatnými stanovami?

  • „… nejsou v souladu s 1180/1 NOZ …“

To je bezvýznamné. Ujednání o záležitostech zmíněných v § 1180/1 je obsaženo pouze v prohlášení, nemůže být nikde jinde než v prohlášení a nemůže být měněno jinak, nežli změnou prohlášení. Proč se tedy zabýváte stanovami? Ty s tím nemají nic společného.

  • „stanovy 2019 i prohlášení uvádí zálohové příspěvky na správu, stanovy 2023 uvádí nezálohové příspěvky na správu …“

Bezvýznamné. Prohlášení nevylučuje nezálohové příspěvky na správu a nemůže diktovat právnické osobě SVJ, zda má či nemá předepsat příspěvky jako nezálohové platby. Způsob výběru příspěvků je vnitřní záležitostí SVJ.

  • „stanovy 2023 mění vyšší kvorum 75% většiny všech hlasů všech vlastníků na nadpoloviční většinu hlasů přítomných členů společenství, u schvalování mimořádných plateb do dlouhodobých záloh, při schvalování úvěru …“

Bezvýznamné. Pouze samotné SVJ rozhoduje o tom jakým kvorem se přijímají rozhodnutí orgánu SVJ o vnitřních záležitostech SVJ. Zákon stanoví pouze to omezení, že má jít o kvorum nadpoloviční nebo vyšší. To je splněno.

  • „Dle mého názoru se měly uchovat původní stanovy (účinnost před datem 1.7. 2020), uchovat tam schválený poměr výše příspěvků na správu domu a pozemku …“

Váš názor jednotlivého člena SVJ je pro soud stejně důležitý, jako slepičí hovno na podrážce. Lituji, že Vám nemohu podat příznivější zprávu.


Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.