Vložil Pavel, 31. Prosinec 2023 - 18:09

Nechápavý,

ptáte se:

„Prosim pěkně, zná někdo odpověď na moje otázky, proč psát rozvrh práce paní na úklid, kdo to požaduje a kde se ty papíry budou skladovat, kde se ta práce bude evidovat? A vůbec, k čemu je to dobré.“

K čemu je to dobré je jasné. Naplní se tak ideologie vládců EU o tom, že jednotlivé kolonie na úzení EU jsou nesvéprávné, včetně občanů kteří zde žijí. Proto se jejich vůle musí nahradit diktátem z EU, která ví vše nejlépe. A navíc se tím zdůvodní existence evropských úředníků královsky placených z našich daní.

V diskutovaném případě se jedná o transpozici směrnice 2019/1152 o transparentních a předvídatelných pracovních podmínkách v EU (směrnice TPWC).

O tom, že se novela zákoníku práce nepovedla ví odborná veřejnost již dávno. Začínají to chápat i ministři. Konkrétně Traktorista a Dozimetr připravují další novelu zákoníku práce, kde bude alespoň dílčí novela DPP pro dobrovolné hasiče, kteří odmítají plánovat směny pro hašení požárů a vyplňovat zbytečné papíry. Technicky se to provede tak, že se do zákona o požární ochraně, který je v Senátu, vloží výjimka pro dobrovolné hasiče.

Ale k Vašim dalším dotazům.

Evidenci plánovaných směn a skutečné docházky si jen vytvoříte a dáte do šanonu pro případnou kontrolu. Nikam je nebudete posílat, alespoň podle právního stavu dnes v 8 hodin ráno. Co bude zítra netuším.

Od 1.7.2024 k tomu má přistoupit povinnost měsíčního reportingu na OSSZ a případného dodanění sociální a zdravotní daní. Ale tam se také plánuje novelizace, protože by došlo k přehlcení OSSZ, která již takhle pracuje ve skluzu.

Z DPP hodlá současná dotační vláda získat miliardy pro své „správné“ dotace.

Pokud nechcete opustit formu DPP, která se dostala do kladby, tak doporučuji ty zbytečné papíry vyrábět a archivovat. Stát má prostředky, aby to vše kontroloval a sankcionoval.

Výhodnější je obecně přejít místo DPP na OSVČ. U nás máme úklid na OSVČ. Odpadají značné administrativní náklady a může to být pro obě strany i finančně výhodnější.

Další možnost nedoporučuji, ale tam kde se točí peníze v hotovosti se často přešlo na šedou ekonomiku. Jednak se zkrátí tržby a jednak stát nedostane ani daň z příjmů z DPP. Zkrátka každá akce vyvolá reakci.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.