Vložil Rachid, 25. Prosinec 2023 - 11:41

Nevymýšlejte fantazie a přečtěte si prohlášení?

Kdyby nebyla součástí domu, tak bych o pomoc nežádal. Přístavba stojí na společném pozemku, ale na vlastní základové desce a je spojena s bytovým domem vodou, kanalizací a přívodem elektřiny. V prohlášení vlastníka je jednotka vedena jako nebytový prostor „jediný“.

SVJ nesmí souhlasit, protože nebylo dosaženo souhlasu většiny hlasů všech vlastníků jednotek se změnou účelu užívání nebytu na základě žádosti jeho vlastníka podle § 1169/2/b zákona č. 89/2012 Sb..?

Obešel jsem všechny spoluvlastníky, kteří se mnou o tom nechtějí mluvit a odkazují mě na výbor SVJ. Jeden ze spoluvlastníků dokonce mi nabízí odkup nebytového prostoru a dělá vše proto, abych nebyl úspěšný s realizací změny užívání.

Vaše snaha je zbytečná, marná a nesměřuje k žádnému cíli?

SÚ trvá na předložení souhlasu SVJ. V podstatě v dané chvíli není možné získat souhlas žádného ze spoluvlastníků, výboru ani SVJ jako celek.

Je ten kabel společný, nebo je ve Vašem vlastnictví? Přečtěte si prohlášení! A mimochodem: jak prokážete, že výměna kabelu je nutná?

O výměně kabelu rozhodl revizní technik, který vyhodnotil kabel jako nedostatečný. Mám v ruce zápis výboru SVJ o tom, že mi povolují výměnu kabelu po podepsání čestného prohlášení, že nový kabel povede ve stejné drážce jako starý kabel, dám vše do bezvadného stavu a že budu zodpovídat za vzniklou škodu na majetku společenství. Toto prohlášení jsem podepsal a odeslal ho DS. Výbor se teď vymlouvá na tom, že probíhá řízení o odstranění stavby se SÚ a proto nebudou konat žádné kroky, které souvisí s mým nebyt. prostorem.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.