Vložil Justitianus, 18. Listopad 2023 - 13:13
  • P_V: „Pokud je DPS nastavena podle parametrů budovy, pak může jít o systém, který odpovídá §9 /1/a prováděcí vyhlášky.“

K tomu mohu říci jen toto: Zákon ani prováděcí vyhláška nezná žádnou výjimku pro „DPS nastavenou podle parametrů budovy“. Podle toho jsem Vám prve odpověděl. Pokud si vymýšlíte vlastní fantazijní označení, pak nejde o diskusi o obsahu zákona.

  • P_V: „Bylo by nelogické a v rozporu s duchem zákona, kdyby topný systém jako celek ten požadavek splňoval, ale přesto se musel kontrolovat, jako by nevyhovoval.“

K tomu mohu říci jen toto: Zákon ani prováděcí vyhláška nezná pojem „topný systém jako celek“. Pokud si vymýšlíte vlastní fantazijní označení, pak nejde o diskusi o obsahu zákona.

Zákonodárce používá jiný pojem: „systém vytápění“.To je (podle definice uvedené v § 2/1/i zákona) „zařízení sloužící pro úpravu vnitřního prostředí, při níž dochází ke zvyšování teploty, které je součástí budovy“.

Součástí systému vytápění tedy je DPS která je (podle prohlášení) společnou částí domu. Součástí systému vytápění však není DPS která není (podle prohlášení) společnou částí domu (a tedy není ani součástí budovy).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.