Pozemek - k bytovce má každý 1/4 ze společných prostor

Vložil Anonymous, 24. Září 2023 - 16:03 ::

Ahoj, dobrý den všem.

Rád bych se zeptal na zásadní věc. Vlastníme byt v bytovce o 4 bytech v jedné části u Brna. Byt se kompletně po dřívější rodině rekonstruoval. Od té rodiny jsem si ho řádně koupil v lednu 2023.

Teď řešíme, že každý z bytovky má nárok na 1/4 pozemku okolo bytovky. Se sousedama se dohodlo zda jim nevadí, že tady a tady si umístíme svoji menší 1/4 jako zahradku pro využití. Souhlasil každý. Pro jistotu se vše zakreslilo a ještě se sousedama podepsalo. Nebyl problém.

Teď po 9 měsících přišla sousedka, že nám chce z té menší 1/4 vzít cca 100 cm z celé té části a postavit si tam nějakou boudu, že prý to má povolené. Tak jsem chtěl vidět papír a na papíře z roku 2019 má podepsané od 50% obyvatel, že souhlasí s tím, že tam a tam si udělá boudu. No jo, ale ten podpis je za dřívějšího majitele což nás jako nové vlastníky nemusí zajímat protože tehdy při nastěhování nám bylo slovně a písemně odsouhlaseno, že tento prostor můžeme využívat a že to nikomu nevadí. Teď přišla, že prostě boudu postaví a že potřebuje cca 100 cm do našeho již zakresleného společného prostoru. Nic ale nám na začátku roku 2023 písemně nikdy neukázala, že jí někdo něco podepisoval (v roce 2019) a myslím si, že jako nový majitel nás o tom měla písemně vyrozumět. A já s tím mohu nebo nemusím souhlasit. Poradíte mi prosím?

Děkuji. K

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.