Vložil Cyrill (bez ověření), 24. Srpen 2023 - 15:14

Především je důležité se podívat na stanovy družstva a zjistit, jaké jsou přesně povinnosti družstva a členů ohledně oprav a údržby. Pokud ve stanovách existuje formulace, která zajišťuje vnější opravy a údržbu, měla by tato povinnost platit i pro obložení zdí, i když se nejedná přímo o okna.

Důležité je také zjistit, jaké jsou postupy a lhůty pro nahlášení oprav a závad ve vašem družstvu. Pokud členka nahlásila problém se obložením hned poté, co ho zjistila, je obtížné argumentovat, že zanedbala svou povinnost péče o dům.

Jestliže předseda stále odmítá opravu a tvrdí, že členka zanedbala péči o dům, mohlo by být užitečné se obrátit na ostatní členy družstva a pokusit se najít shodu a podporu v této záležitosti. Společný postup a jednotnost členů může mít větší váhu při jednání s předsedou družstva.

Pokud se situace nevyřeší interně v rámci družstva, může být vhodné hledat právní pomoc nebo se poradit s odborníkem na bytové družstvo. Úřady zaměřené na ochranu spotřebitelů nebo organizace zabývající se problematikou bytových domů by mohly také poskytnout užitečné informace a rady.

V každém případě je důležité zachovat klid, komunikovat s ostatními členy družstva a hledat konstruktivní řešení.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.