Vložil Justitianus, 13. Září 2023 - 13:21

Pane Čtenáři, z Vašich příspěvků je zřejmé, že jste úředník nebo hasič, který sedí v kanceláři.

Vy úředníci jste líní jsko vši. Jste ochotni porušovat zákon, jestliže vám to ušetří práci. Jde jen o to, zda neprávem utlačovaný si to nechá líbit.

V tomto případě je zákon jednoznačný:

  1. Jestliže společné prostory neužívá k činnosti žádná osoba podle § 2, pak pokutovat můžete jedině vlastníka těchto prostor.
  2. Jestliže společné prostory užívá k činnosti více než jedna osoba podle § 2, pak pokutovat můžete jedině vlastníka těchto prostor.

Takže jsi povinen, líný úředníku, zjistit si všechny spoluvlastníky domu a s nimi všemi pak zahájit správní řízení.

To platí bez ohledu na to, že jsi líný jako veš, a že bys raději zase porušil zákon. Můžeš se jedině obrátit na nadřízeného s návrhem, aby kontaktoval Tvé ministerstvo a navrhl změnu zákona č. 133/1985 Sb. o požární ochraně.

Do té doby neremcej a dodržuj zákon.

Justitianus


O téže záležitosti se zde psalo vícekrát, např. v roce 2018. Stav se od té doby nijak nezměnil. Hasiči nemají právo pokutovat SVJ a nejsou schopni uvést žádné ustanovení žádného zákona, které by jim to umožňovalo.
Musli by totiž prokázat, že SVJ užívá společné prostory domu k provozování činnosti. I kdyby snad toto prokázali, museli by zároveň také prokázat, že neexistuje ani jedna další právnická osoba, nebo podnikající fyzická osoba, která užívá společné prostory domu k provozování činnosti.
Jakmile by se totiž zjistilo, že takové osoby jsou dvě nebo více, pak za plnění povinností na úseku požární ochrany odpovídá vlastník těchto prostor. Pouze jemu je tedy možno uložit sankci.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.