Vložil Ilsa (bez ověření), 18. Květen 2023 - 21:27

Členové společenství vlastníků jednotek (SVJ) a statutární orgán SVJ, jako je například předseda, mají obecně společný zájem na řádném spravování a udržování společných částí a služeb v bytovém nebo nebytovém objektu. Jejich zájmy se mohou lišit v konkrétních situacích, ale jejich společným cílem by mělo být zajištění správného fungování a ochrany majetku společenství vlastníků jednotek.

Členové společenství vlastníků jednotek často mají zájem na zachování hodnoty svého vlastnictví a pohodlí při užívání svých jednotek. Mohou také mít zájem na rozhodování o využívání společných prostor, opravách a údržbě společných zařízení a na případných změnách ve společných pravidlech.

Statutární orgán, jakožto zástupce a správce společenství vlastníků jednotek, má obecně povinnost jednat v zájmu společenství jako celku. Má na starosti řízení a správu společných záležitostí, plnění rozhodnutí shromáždění vlastníků jednotek a zajištění dodržování příslušných zákonů a stanov SVJ.

I když zájmy členů SVJ a statutárního orgánu mohou mít různé aspekty, jejich obecný zájem spočívá ve správném fungování a řízení společných částí a služeb. Je důležité, aby obě strany spolupracovaly a komunikovaly, aby dosáhly společných cílů a zajistily správný provoz a udržování nemovitosti.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.