Vložil Justitianus, 23. Říjen 2022 - 9:18
  • Napsal jste: „A nezlobte se, já „součtem náměrů“ rozumím …“

Zákon o metrologii, prováděcí předpisy i příslušné technické normy používají pojem „naměřená hodnota“. To je údaj který lze v určitém okamžiku odečíst na měřidle (na ciferníku, na počitadle, na displeji, nebo získaný dálkovým přenosem dat). Vyhláška č. 269/2015 používá ve stejném významu pojem „odečet“.

Pokud „náměr“ znamená rozdíl dvou naměřených hodnot na měřidle (hodnota na konci zúčtovacího období minus hodnota na počátku zúčtovacího období), pak by postačilo uvést ve vyúčtování jen ten rozdíl.

V každém případě Váš nájemce vyslovil přání seznámit se s oběma naměřenými hodnotami které jste použil jako podklad pro vyúčtování (počáteční a konečná naměřená hodnota). Jste tedy ze zákona povinen mu vyhovět. A dokud to neuděláte, on není povinen nic hradit, a nezačala mu dosud běžet třicetidenní lhůta k podání námitek k vyúčtování.

Pokud si s nájemcem chcete tímto způsobem „poměřovat pindíky“, je to Vaše volba. Já bych mu ty požadované informace poskytl. Buď ve formě opraveného vyúčtování, nebo bych mu umožnil nahlédnutí do podkladů k vyúčtování, a tam ta čísla jistě jsou.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.