Vložil Justitianus, 17. Srpen 2022 - 22:21

Tony, pletete páté přes deváté. Používate nesmyslné výrazy a neznáte význam slov.

Psal jste o správě jednotky. To znamená, že vlastník jednotky dal někomu klíče, aby mu ten správce chodil do nebytu utírat prach, umýat okna a zalévat květiny. Možná chodí namísto vlastníka na shromáždění, platí za něj příspěvky a zálohy a služby. Toto je správa jednotky. Tak si to v hlavě srovnejte.

Teď píšete o úplně jiné záležitosti – o jakémsi vyúčtování. Tak tedy zřejmě míníte vyúčtování služeb spojených s užíváním bytů/nebytů. To nemá naprosto nic společného ani se správou jednotky, ani se správou společnych částí domu! Ale k tomu jste napsal zase úplnou pitomost: „Správce jim v rámci SVJ dle mandátní smlouvy (mezi SVJ a správcem) správu dělal“. Zase tedy fantazirujete o nějaké tajemné „správě“.

Zcela absurdní je Vaše představa že SVJ cosi objednalo za vlastníka jednotky a jakýsi správce (čeho???) něco účtoval/neúčtoval (za co???) přímo vlastníkům jednotek. Vlastníci jednotek ovšem nejsou s jakymsi správcem v žádném právním vztahu!!! Proto jsem se domníval, že píšete o dvoustranné smlouvě mezi vlastníkem jednotky a tím správcem. Jste bohužel stále zcela mimo a čím víc jste toho napsal, tím je to zamotanější a chaotičtější.

Tony, používejte česká slova v jejich obvyklém významu. Zkuste nepoužívat vůbec slovo „správa“, když netušíte co znamená. Případně zajděte za nějakou osobou s rozumem průměrného člověka, ať Vám poradí.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.