Vložil Justitianus, 21. Červenec 2022 - 8:09

Bavit se s hlupáky je těžká, vysilující dřina. Měl bych za to být placen.

Vážený O, spoluvlastnické rozhodování je zpravidla většinové. Neplatí že by s každým běžným rozhodnutím museli souhlasit všichni, Vy popleto. Kde jste přišel na takovou pitomost?

Ze zákona plyne, že o některých záležitostech se nemusí (a dokonce ani nesmí) rozhodovat většinově. Tak tomu bude zejména v případě, kdy společná část je uvedena v prohlášení s určením k užívání všemi vlastníky jednotek. Změna tohoto určení by vyžadovala souhlas všech a změnu prohlášení. Viz § 1166 odst. 1 písm. b) bod 2.

  • Podle Vás tedy dát kočárek do kočárkárny vyžaduje souhlas všech vlastníků jednotek. Ustanovení § 1175 však říká jasně, že společnou část může užívat každý vlastník jednotky, a nemusí se nikoho ptát na nic.
  • Uložit kolo do kolárny podle Vás vyžaduje aby k tomu dali souhlas všichni vlastníci jednotek. Ustanovení § 1175 však říká jasně, že společnou část může užívat každý vlastník jednotky, a nemusí se nikoho ptát na nic.
  • Kdo si chce pověsit prádlo do sušárny, musí podle Vás sehnat všechny vlastníky jednotek a získat od nich předběžný souhlas. Ustanovení § 1175 však říká jasně, že společnou část může užívat každý vlastník jednotky, a nemusí se nikoho ptát na nic.

Tedy Vaše nesmysly neplatí. Nejste schopen označit celostátně účinný právní předpis, který by takovou pitomost obsahoval. Jste buď blb, který to pochopit neumí, nebo troll, který to pochopit nechce.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.