Vložil Matějka Jaroslav, 13. Srpen 2008 - 10:43

Vážený Anonymousi,

k vašemu dotazu se nelze obecně vyjádřit bez znalosti Prohlášení vlastníka, Smlouvy o pronájmu prostor tepelného zdroje, a Kupní smlouvě na teplo včetně kakulace ceny tepla pro jednotlivé roky, případně dalších smluvních závazků a materiálů ve věci domovního tepelného zdroje – technické dokumentace – stáří kotelny.

Je nutné načíst Prohlášení vlastníka, možná i kupních smluv jednotek-bytů. Jak je zde uvedeno vybavení tepelného zdroje, jeho vlastnictví či věcná břemena vůči jiné osobě – a.s. Cena vybavení domovního tepelného zdroje bývá součástí prodejní ceny domu, následně ceny bytů. Je nelogické, že jste koupili byty do osobního vlastnictví bez zařízení vybavení domu, tedy technického vybavení domu – domovního tepelného zdroje.

Pokud zařízení kotelny patří a.s., která je v „nájmu“ prostor SVJ a provozovatelem tepelného zdroje – dodavatelem tepla, musím vás informovat o skutečnosti, že v souladu se závazným Cenovým rozhodnutím ERÚ č.9/2004 ve znění pozdějších úprav v návaznosti na cenovou kalkulaci tepla jste v ceně tepla hradili „roční odpisovou hodnotu strojního vybavení domovní kotelny“, případně i nájemné. (Doporučuji nechal si doložit od a.s. oprávněnost kalkulace ceny tepla – položky odpisu a nájemného. Požádat o oprávněnost stanovené ceny tepla SEI nebo ERÚ.)

Kladu otázky:

  • kde je místo předání tepla a kde začínají domovní rozvody otopné soustavy, která je ve vlastnictví SVJ, (pozn.: součástí domovních rozvodů je zařízení MaR v tepelném zdroji – včetně rozvaděčů tepla, čerpadel, regulačních prvků, zařízení na doplňování otopné soustavy apod.)
  • jak je staré vybavení tepelného zdroje,
  • jaký je výkon tepelného zdroje,
  • kdo bude provozovat nový tepelný zdroj.

Na základě výše uvedeného je možné zvážit odkup tepelného zdroje od a.s. za zůstatkovou cenu.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.