Vyuctovani a rozuctovani a podklady - SVJ odmita poskytnout

Vložil člensvj (bez ověření), 2. Listopad 2021 - 16:30 ::

Situace: nahlížení na originální podklady dle zákona o službách?

Nejprve mi SVJ odmital podklady zaslat na email a tvrdil, ze si musim si sjednat schuzku, i když konzultační hodiny byly zakotveny v SVJ na konkretni den v mesici. Svj nedokázal odpovědět na otázku, s jakým předstihem jsem povinen se hlásit předem, až po nátlaku vypadlo, že se musím na pevný konzultační termín ohlásit nejméně 5 pracovních dnů dopředu. Tedy jako když si půjdete na poštu na CzechPoint, tak se musíte předem 5 dnů objednat.

Následně, když se mi podařilo sjednat schůzku za účelem nahlížení do podkl. rozúčtování a vyúčtování (o podklady jsem vždy písemně žádal do 5 měsíců po skončení zúčtovacího období, vyzval ať termín stanoví SVJ aj.), tak si vzal SVJ na schůzku advokáta a stejně mi neukázal originální podklady, ale jen kopie a to ještě NEKOMPLETNÍ! Vznesl jsem námitky, že když už mě donutil jezdit stovky kilometrů nahlížet, že trvám na nahlížení na originály, které neměl, protože jsou prý v účetnictví jiné firmy.

Následně mi tyto kopie (ne originály!) naskenoval a doplnil o sken chybějícího a zaslal na email.

Výbor dostává odměny cca 10 000 Kč měsíčně. Samozřejmě jsem požádal o všechny podklady, takže když měli kopie tak věděli velmi dobře, co požaduji předložit! Svj disponuje vybavenou kancelář domě, kde je mj. počítač, skener, tiskárna, internet…

Na ty chybějící originály si prý mám dojet nahlížet příští měsíc!

A nyní otázka: pakliže nebyl SVJ schopen mi poskytnout podklady k nahlédnutí v originální podobě, chápu správně, že mohu účtovat pokutu 50 Kč denně až do doby, než mi je předloží k nahlédnutí a ani vyúčtování dosud NENÍ SPLATNÉ?

Ps: jde o to, když mě nutí jezdit stovky kilometrů, nejsou ochotni mi poslat mailem cca 3 listiny A4, předpokládám, že mám právo vidět nejenom kopie ale i originály. Do mailu mi to vždycky pošlou až poté, kdy mě donutí tam dojet, a s jejich chybou ty podklady nemají k předložení!

Pps: Asi se ptáte, jaká je motivace? No jde o to, že tam je profesionální správce, který si najímá advokáta, a ostatním vlastníkům je to u..

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.