Vložil Petr, 23. Září 2021 - 14:45

"Vložil Tomas (bez ověření), 22. Září 2021 – 18:06

Již 2 měsíce řešíme zvětšující se flek na zdi, který začal u stropu a nyní se zvětšuje jak do šířky tak i stéká samozřejmě dolů (již cca 2 metry).

Pověřený vlastník SVJ a současně soused nad námi … že má vše opraveno … flek se nám pořád zvětšuje. A náš soused=pověřený vlastník SVJ pořád tvrdí, že u něj je vše v pořádku i přesto že víme, že má také mokré zdi.

… došlo na pozvání servisního technika, který měl pokračovat v hledání příčiny úniku.

… že technik byl za 15 minut pryč, … náš soused ho nenechal hledat příčinu a jediné co po něm chtěl bylo … že … a že už nebude platit z plnění žádné další peníze pouze případnou opravu odpadu v jeho bytě. … technik se naštval a odjel s tím, že jednat s tímto člověkem nemá zapotřebí a už ho tam nikdo neuvidí (máme to i písemně pro pojišťovnu.)

… už jsme po 2 měsících „nekonání“ se strany pověřeného vlastníka SVJ opravdu zoufalí a včera už jsme museli demontovat kuchyňskou linku, protože flek už od stropu postoupil za skříňky, kde vznikla plíseň."

  • – – – – – – – – – – – – – – – – –

Já měl podobnou zkušenost, nájemník (poté i vlastník bytu) tvrdili, že u nich vše O.K. Bodejť ně, jednalo se o koupelnu a přes dlaždičky nebylo mokro „vidět“. Přivolaný technik se provrtal z rohu stropu mého bytu k sousedovi nade mnou a zjistil, že voda teče od něj. Tím to bylo jasné.

Vy píšete

  • „víme, že má také mokré zdi“
  • „náš soused … už nebude platit z plnění žádné další peníze, pouze případnou opravu odpadu v jeho bytě“

Moje rada:

  • Protože nejste první ani poslední s podobnými starostmi, zkuste hledat zde podobné nebo na internetu téma (mokrá zeď, strop u souseda)
  • – – – – – –

zde např.

1/

www.portalsvj.cz/…nese-naklady

Vytopení bytu – nejasná příčina. Kdo ponese náklady?

Vložil Pavla Nová (bez ověření), 1. Březen 2019 – 18:19

2/

www.portalsvj.cz/…ane-zatekani

Opakované zátékání

Vložil SmidL, 13. Červenec 2014 – 9:52

(pozn.: tam jsou rady legendárního Lakeho)

  • – – – – – –
  • Soused má zřejmě (viz jeho tvrzení o příp. opravě odpadu) problém s odpadem a ani není důležité, co tvrdí, protože viz dále

--nenechte souseda (šumafuk zda je „pověřený vlastník-správněji asi předseda SVJ“ či jen vlastník bytu) aby do toho instalatérovi kafral;

--proč jste ho do svého bytu pouštěl ??

--měl jste ho hned vyhodit aby měl instalatér možnost příčinu vlhkosti zjistit

--nebylo by to poprvé kdy obyvatel bytu (aby měl klid, viz i můj popsaný případ) tvrdí, že u něj vše O.K i když je snad každému (nejen sousedovi) jasné, že problém ať již s vodovodní stoupačkou nebo odpadem není (např. za obkladem, pod dlažbou) takřka nikdy vidět tam, kde vznikl

TAKŽE ZJISTIT, KDE JE PROBLÉM, POTOM JEDNAT

NEBUDETE PRVNÍ ANI POSLEDNÍ KOMU NECHCE PŘÍP. „PŮVODCE ŠKODY“ ŠKODU NAHRADIT, TAKŽE POTOM SOUD

POZN.: u vás není důležité, zda je soused statutár nebo „jen“ soused ale někteří radilové využili toho, že jde o statutára a radí „vyměnit ho“ (asi nemají nic jiného na práci než hloupě kibicovat); tím by se ale problém jednak nevyřešil (sousedem by zůstal), a krom toho rada „vyměnit statutára“ je tak na úrovni „vyměnit starostu nebo i někoho vysoko, vysoko ještě nad starostou“

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.