Vložil takyčlen SVJ (bez ověření), 23. Srpen 2021 - 14:15

další podmínkou je, že se jedná o první stavbu (tedy nejde tam nasekat 2 a více s tím že <25m2 bez povolení) a na pozemku, kde už stavba domu stojí. Pokud se jedná o samostatné parcelní číslo pozemku, třeba zahradu, tak smůla a i na stavbu <25m2 přístřešku musíte na stavební ouřad.

Jo a pergolu (nestavbu) si lidi i úřady pletly s přístřeškem! Pergola je bez pevného zastřešení, takže nanejvýš rolety či stahovací hadra nebo latě a na nich popínavé rostliny.

Přístřešek je stavba a platí proto pro něj stavební zákon, myslím že pak je jedno zda jde o přístřešek nebo garáž. Ale stejně to nikdo nedodržuje :-)

Tedy pokud tam dá žaluzie (a ne pevnou střechu) a je to jeho pozemek, nejde o stavbu ale dočasnou konstrukci a múže si ji dát v libovolné velikosti i na hranu jeho pozemku. Přístřešek NE, musí mít 2 metry odstup, musí být stejné parcelní číslo pozemku na kterém už schválená stavba stojí, musí jít o první stavbu bez povolení a musí dodržet ty parametry (25m2, 5m výšky, …)

Ale je neslušné bez dohody se sousedem tam stavět cokoliv, určitě je lepší jim to sdělit a umožnit se vyjádřit ať tak nebo jinak.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.