Dvur okolo domu

Vložil Blacky (bez ověření), 21. Duben 2021 - 8:35 ::

Dobrý den, chtela bych se zeptat, jak je to s pozemky okolo bytovych domu, ktere jsou v SVJ. Resime ted spor ohledne zahonu, ktery tady ma sousedka asi 20 let a hlina naleha primo na fasadu bytovky. Chceme dosahnout toho aby si sousedka zahon upravila tak aby nenalehal tesne na fasadu a nenicil ji. Pozemek okolo domu je mesta a proto to resime s mestskym uradem. Jelikoz sousedka je kamaradkou pani, se kterou resime tento problem, tak dochazi ke stretu zajmu a reseni dopadlo ve prospech sousedky. Ve stanovisku se ohaneji tim, ze:

  1. nejsme vlastniky bytu (vlastnikem je tchan) a nemame pravo toto resit
  2. ze u dalsi bytovky je taky nejaka skladka předmětů tesne na fasade, dale take piskoviste, lavicky a posezení a ze nikdo z najemcu mesto nezadal o povoleni
  3. ze by se meli dohodnout vlastníci bytu prostrednictvim SVJ (pritom to neni majetek SVJ, ale mesta)

Sousedka se ve stanovisku ohani tim, ze zahon se nachazi nad jejich sklepem a maji nad zahonem okna jejich bytu, coz mi přijde uplne mimo, pozemek totiz nevlastni.

Muzete mi poradit, co s tim? O pozemky se stara mesto, udrzuji tady zelen, dokonce se tady nedavno vybudovala parkovací mista na zadost vlastniku, kteri si musi hradit rocni najem a platili si i vybudovani mist.

Dekuji za rady :)

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.